Hoe bespaar je op witgoed?

In huis hebben we behoorlijk wat witgoed staan. Denk aan de vaatwasmachine, het fornuis en de koelkast in de keuken. Daarnaast beschikken we ook over een wasmachine en eventueel een wasdroger. Dit kost allemaal een hoop geld. Toch kun kan je een hoop geld besparen doe slim inkopen te doen.

witgoed

Tip – wil je de levensduur van het witgoed verlenen? Dan zal je aandacht moeten besteden aan de onderhoud van het witgoed. De meeste mensen steken te weinig tijd en geld in het onderhoud, waardoor witgoed verwaarloost wordt. Onderhoud is met de volgende tips heel makkelijk te realiseren:

  • Houd apparaten goed schoon – met name ontvetten is erg belangrijk.
  • Spoel de apparaten eens in de zoveel tijd door – witgoed zoals wasmachines of vaatwasmachines hebben spoelen als mogelijkheid. Wij raden je aan dit eens in de tijd te doen, zodat de leidingen als het ware schoon gespoeld worden.
  • Kies voor de juiste schoonmaakproducten – in de meeste gevallen doe je er goed aan iets meer geld neer te leggen voor schoonmaakproducten. De goedkope schoonmaakproducten bevatten vaak chemicaliën die je liever niet gebruikt voor de huishoud apparaten.

Koop meerdere witgoed apparaten tegelijk

Wanneer je bij een winkel of een webshop meerdere dure witgoed apparaten koopt, kun je vaak korting krijgen. Dit is omdat de apparaten behoorlijk duur zijn, waardoor er vaak wel ruimte is om korting te geven. Toch komt het lang niet altijd voor dat je meerdere witgoed apparaten nodig hebt. In dit geval kun je samenwerken met bekenden uit je directe omgeving die ook witgoed apparaten nodig hebben.

Maak gebruik van vergelijkingswebsite

Op het internet zijn verschillende websites beschikbaar die een tool aanbieden om wasmachines te vergelijken. Wij raden je aan hier gebruik van te maken, omdat je hier flink veel geld mee kunt besparen. De website zijn in staat om witgoed artikelen van verschillende merken met elkaar te vergelijken, zodat je zeker weet dat je de beste deal in huis haalt.

Koop energiezuinige witgoed apparaten

Energiezuinige witgoed apparaten zijn vaak wat duurder, maar leveren aan het einde van de rit een hoop geld op. Doordat de apparaten minder water en energie verbruiken, heb je een lagere energie- en waterrekening. Zo lijk het in eerste instantie misschien dat je duurder uit bent, maar blijk je na een aantal jaar de investering voor bijvoorbeeld een wasmachine terug verdient te hebben.

Heb je hulp nodig?

Kom je er niet uit en heb je hulp nodig? Laat het ons weten. Wij staan te springen om jou te helpen, waardoor je bij ons altijd een vraag kunt achterlaten. Dan gaan wij kijken of we jouw vraag kunnen beantwoorden. We wensen je veel succes met de zoektocht!