Hoe herken je een betrouwbare loodgieter?

Last van een lekkage of verstopping? Een loodgieter kan je helpen bij verschillende problemen met onder andere rioolwerk, zinkwerk, dakwerk en de Cv-ketel. Een loodgieter kun je ook inzetten bij de renovatie van je badkamer of het plaatsen van een nieuwe keuken. Er zijn door het land veel verschillende loodgieters- en installatiebedrijven actief die loodgietersdiensten aanbieden. Om er zeker van te zijn dat je met een bonafide bedrijf te maken hebt, kun je letten op een aantal zaken. Zoek je een loodgieter in Purmerend? Kijk dan op de website van loodgieter uit Purmerend met kenmerken genoemd in dit artikel.

Wat doet een loodgieter?

Alles op het gebied van leidingen, gas, water en afvoeren valt onder het werk van een loodgieter. Je kunt ze dus inzetten wanneer je kruipruimte is onder gelopen met water, voor het aanleggen van nieuw sanitair, maar ook bij verstoppingen en lekkages in en om het huis. Het werk van een loodgieter is dus heel veelomvattend. Je moet er natuurlijk van uit kunnen gaan dat een loodgieter goed werk verricht, betrouwbaar is en eerlijke prijzen hanteert. Helaas is dit niet altijd het geval. Er zijn nog altijd loodgietersbedrijven die niet werken zoals het hoort, waardoor je soms onverwachts torenhoge rekeningen moet betalen of opgescheept wordt met niet goed gemonteerd sanitair.

Loodgieter met keurmerk

Om er zeker van te zijn dat je met een betrouwbare loodgieter te maken hebt kun je op een aantal dingen letten. Ten eerste kun je altijd rondvragen bij vrienden en familie of zij goede ervaringen hebben met een loodgieter in de buurt. Zoek op internet de websites op van loodgietersbedrijven en kijk of de website er netjes uitziet, voldoende informatie biedt en of er duidelijk contactgegevens staan vermeld. Om zicht te krijgen op de kosten kun je bij een goede loodgieter een offerte opvragen. Tot slot dragen veel loodgieters- en installatiebedrijven een keurmerk. Het keurmerk heet UNETO-VNI en het geeft aan dat de medewerkers van dit bedrijf de juiste diploma’s hebben behaald en dus gespecialiseerd te werk gaan.