Waar je wasmachine kopen?

Sta je op het punt om een nieuwe wasmachine aan te schaffen? Een wasmachine kun je in de winkel kopen of via het internet aanschaffen. De meeste mensen vinden het lastig om hier een keuze tussen te maken. In dit artikel vertellen wij meer over het aanschaffen van een wasmachine via het internet of in één van de reguliere winkels.

broekjes-aan-de-waslijn

Voordelen internet of winkel

Beide verkoopkanalen hebben voor- en nadelen. We zullen ze kort met je doornemen, zodat je voor jezelf kan bepalen welk kanaal het beste bij je past.

Wasmachine bestellen via het internet

Het voordeel van een webshop is dat het vaak de laagste prijsgarantie kan geven. Dit komt omdat een webshop relatief weinig vaste kosten heeft. Ook is het goed mogelijk dat je korting (middels kortingscodes) op bepaalde producten krijgt. Dit voordeel kan soms wel op lopen tot een paar honderd euro.

Een ander groot voordeel van een webshop is dat het vaak over een groot assortiment beschikt. Op deze manier is de keuze reuze en is er voor iedereen wat in de aanbieding.

Wasmachine bestellen via de winkel

Het grote voordeel van de winkel is dat je persoonlijk advies krijgt. De verkoper kent jouw situatie als geen ander en geeft op basis hier van advies op maat. Dit voelt vertrouwd, en dat is juist iets waar mensen naar op zoek zijn.

Een ander voordeel is dat je de producten onder eigen ogen kan zien. Zo kun je zien hoe het wasmachine werkt en welke programma’s het te bieden heeft. Er zijn veel mensen (met name de oudere generatie) die hier waarde aan hecht.

Tegenargumenten

Er zijn altijd wel tegenargumenten te bedenken, zo ook in deze zaak. Te beginnen met de voordelen van het internet. Een winkel heeft de wasmachines dan niet op het voorraad; het kan ze vaak wel bestellen bij de leverancier. Door direct contact te hebben met de verkoper, kun je duidelijker aangeven wat je wil. Een verkoper heeft vaak veel connecties, waardoor hij altijd aan de juiste wasmachine kan komen.

De webshops proberen de laatste jaren het persoonlijke advies en de service flink te verbeteren. Zo worden er momenteel productvideo’s gemaakt van de wasmachines en kun je de klantenservice snel en makkelijk bereiken wanneer je vragen hebt. Dit geeft de klant extra vertrouwen, waardoor steeds meer huishoudens hun wasmachine op het internet bestellen.

De meeste webshops bieden sinds een paar jaar de mogelijkheid aan om de wasmachines te bekijken. Zo ga je bij de vestiging langs en kun je de wasmachine zien en aanraken. In de meeste gevallen zal je iets verder moeten rijden, maar de mogelijkheid is er bij de meeste webshops dus wel.

De beslissing maken

Het kan lastig zijn om een keuze te maken tussen een webshop en een reguliere winkel. Helemaal als je nog nooit witgoed of een wasmachine via het internet hebt besteld. Onze ervaring is dat veel mensen tevreden zijn over hun aankoop via het internet. Zoals we al aan gaven is de service en het persoonlijke contact de laatste jaren flink verbeterd.

Energiezuinige wasmachine

Wat kun je van een webshop verwachten?

Alvorens je een bestelling wilt plaatsen op een webshop kun je via de klantenservice vragen stellen. De mensen bij de klantenservice beschikken over voldoende kennis om al jouw vragen te beantwoorden. Wanneer je een bestelling plaatst duurt het vaak één á twee werkdag(e), voordat de wasmachine geleverd wordt. Bij de meeste webshops wordt de wasmachine door een eigen chauffeur geleverd, die de wasmachine ook komt installeren. Na de installatie heb je vaak 14 dagen bedenktijd.

Het hangt van persoonlijke voorkeuren af. Als je goedkoper uit wilt zijn, raden wij een webshop aan. Hecht je veel waarde aan persoonlijk advies en service? Dan past een winkelier misschien beter bij jou.