Wat valt allemaal onder witgoed?

Wat is Witgoed?

Sommige mensen vragen zich dit af. Het is namelijk een begrip wat niet meer zo vaak gebruikt word.
Witgoed is een heel breed begrip. Voornamelijk vroeger werd deze term veel gebruikt. Tegenwoordig komt hij steeds minder voor.

Wat is witgoed precies

Waar komt de term vandaag?

De term witgoed komt van de kleur van de apparaten. Witgoed artikelen zijn namelijk verrassend vaak wit gekleurd. Onder deze naam kunnen veel artikelen vallen. Onder deze artikelen kunnen bijvoorbeeld vallen: Wasmachines, fornuizen, wasdrogers, diepvrieskisten, koelkasten, magnetrons, ovens en nog meer artikelen die in deze range vallen.
De term is in het engels “Household Appliances” wat een beetje staat voor huishoud apparatuur.

Bruin- en Grijsgoed

Wat sommige mensen niet weten is dat Bruingoed en Grijsgoed ook bestaan. Dit is geen ander woord voor witgoed maar heeft zijn eigen subgroep met artikelen erin.

Bruingoed:

Bruingoed is een verzamelnaam voor geluid en beeld apparatuur. Hieronder vallen bijvoorbeeld radio’s/ cd spelers en televisies. Deze artikelen vind je vaak ook in 1 winkel. Vroeger hadden deze vaak een bruine kleur. Tegenwoordig hebben ze echter vaak een zwarte kleur.

Grijsgoed:

Grijsgoed is een term die als laatste geïntroduceert is. De betekenis van deze groep komt veel uit de afvalverwerkingsindustrie. De groep bestaat uit computers, monitoren en andere ICT producten. De reden van de kleur komt van de oude generaties computers. Deze waren erg vaak grijsgekleurd. Tegenwoordig zijn ook deze producten eerder zwart van kleur of wit/grijs( in het geval van een Apple iMac of MacBook). Grijsgoed producten zijn vaak nog geld waard op het moment dat ze kapot zijn doordat er producten in zitten die makkelijk gerecycled kunnen worden.